2009. augusztus 5., szerda

Hableányok

Szerencsére most már kicsit lehűlt az idő, de amióta itthon vagyunk ebben a kánikulában, bizony keményen megizzadok ( a szó minden értelmében...) a gyerekekkel.

A nap egyik fénypontja, amikor délután nagy pancsolást rendezünk a kádban. Ez önmagában is nagy élmény, de ezt természetesen lehet még fokozni. Találtam egy csodálatos ötletet "Kincsvadászat" címmel, amit ki is próbáltunk és nagyon bejött!

Még előző este két fagyis dobozba lefagyasztottam jó-pár kincset. (Ebből Kincsőnek hála jól el vagyunk eresztve...) Majd pár óra múlva egy újabb rétegben még párat. Gondosan ügyeltem arra, hogy ugyanannyi és ugyanolyan jellegű apróságok legyenek.

Mikor másnap már nagyon nem bírtuk a meleget, következett a "vicces fürcsi". A lányok a kádban megkapták a dobozokból kiöntött jégtömböket és kezdődhetett a játék:
1. Először ki kellett találniuk, hogy vajon mi mindent rejt a jég.
2. Ezek után elég hamar elkezdett olvadozni, így nem igazán volt arra szükség, hogy pl. meleg vízzel rásegítsünk. Nagy sikongatások közepette szabadították ki a játékokat a jég fogságából.
3. Végül összegyűjtöttük az összes játékot és megpróbáltuk kitalálni, hogy melyik úszik a vízen, és melyik süllyed el.

A képen is látható, hogy szegény Levente is nagyon szívesen részt kért volna a mókából. Reméljük, most már lassan meggyógyul és akkor a következő játékban már ő is részt vehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése